Последен опит ще направи Пари Сен Жермен да убеди младия си халф Адриен Рабио да устои на изкушението от други клубове и да остане на "Парк де Пренс". Той има договор само до края на сезона, а вече отхвърли четири оферти на ръководството да го удължи. 

Затова със задачата сега ще се заеме лично президентът Насер ал Хелайфи. Босът е категоричен, че знае как да убеди футболиста да остане и още в началото на следващата седмица ще седне на лични преговори с него в имението си. 

Причината лично Ал Хелайфи да се ангажира с преговорите с Рабио е, че към играча има интерес от Барселона. Всъщност, въпросният интерес е толкова силен, че дори се очаква след края на сезона той да отиде при каталунците като свободен агент и това е причината да не поиска да се обвърже отново с ПСЖ. 

Босът на парижани е в конфликт с Барселона още от трансфера на Неймар на "Парк де Пренс", когато двата клуба влязоха в открит конфликт и започна разследване от УЕФА на французите по сигнал от испанския шампион. И затова е склонен да даде каквото Рабио пожелае, само да не отива на "Камп Ноу". 

Ако халфът откаже и последната пета оферта на клуба си, при всички положения парижани ще се опитат да го продадат през зимата, дори и за минимална сума. За това обаче трябва да има и съгласието на самия играч, а засега той е твърдо решен да отиде в Барса.