Лориен може само да съжалява, че не победи Олимпик Марсилия при мача между двата тима от 30-ия кръг на Лига 1. Срещата приключи без победител при 1:1, като основният виновник за ремито беше вратарят на гостите Стийв Манданда.

Френският национал започна с подвизите още в самото начало, като в 14-ата минута отрази страхотен изстрел с глава на Абдул Маджийд Уарис. Нападателят насочи топката много прецизно до дясната греда, ала Манданда плонжира и я докосна толкова, че тя да отиде в корнер.

Марсилия стигна до едно от редките си положения в 22-ата минута, когато Флориан Тувен изведе Реми Кабела сам срещу вратаря Лекомт. Кабела опита да копне топката, която обаче премина и над напречната греда.

В 34-ата домакините от Лориен все пак успяха да открият, като Манданда беше безпомощен. Уалид Меслуб със страхотен пас по тревата намери Уарис сам срещу вратаря и за последния не бе трудно да стреля мощно в долния десен ъгъл – 1:0.

В 38-ата минута Уарис изтърва грандиозен шанс да удвои, като излезее сам срещу Манданда и го заблуди кога ще стреля, поради което вратаря падна тревата. Последвалият шут беше безкрайно неточен и отлетя над вратата.

В добавеното към първата част време Манданда се прояви още веднъж, за да съхрани резултата. Това помогна марсилци да изравнят само 46 секунди след подновяването на играта. Шут на Миши Батшуай сътвори хаос в наказателното поле на домакините, а Маурисио Исла догони топката в наказателното поле и почти от аутлинията я прокара между краката на Лекомт – 1:1.

Домакините продължиха да натискат и в заключителните минути стигнаха до няколко изгодни шанса. В 85-ата минута Ян Жуфре с хубав финт си отвори коридор за стрелба и шутира от десетина метра, но Манданда с една ръка отрази в корнер.

Само секунди по-късно отново Жуфре се ориентира най-добре при разбъркване в наказателното поле и макар да бе фронтално срещу вратата стреля на сантиметри покрай дясната греда.

Равенството бе пето поредно за Олимпик в последните им 5 шампионатни мача. Това оставя отбора на 9-о място с 39 точки, колкото има и 11-ият Лориен.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS