Пристигането на Лионел Меси създаде положително настроение в Пари Сен Жермен, заяви старши треньорът на френския тим Маурисио Почетино на пресконференция днес.

В събота ПСЖ е домакин на Страсбург в среща от втория кръг на Лига 1, но нападателят няма да е на разположение, защото до момента е тренирал само два пъти.

"Както всички играчи, клубът и привържениците, аз също съм ентусиазиран. Може да се почувства положителната енергия около пристигането на Меси. Като всеки треньор и аз обичам да имам най-добрите играчи, които да повишат нивото на отбора", призна специалистът.

"Работихме усилено, за да стигнем до мястото, където се намираме в момента и чувстваме отговорността, но също така се радваме на тази ситуация. Защото имаме отбор, който в момента все още не е обигран, но има много имена, които трябва да бъдат обединени", добави той.

На въпрос за бъдещето на Килиан Мбапе, Почетино отговори: "Килиан е наш играч".

34-годишният Меси, смятан за един от най-великите футболисти, подписа с ПСЖ тази седмица, след като напусна Барселона, единствения му предишен професионален клуб.