Аржентинският специалист Маурисио Почетино определи Пари Сен Жермен като “най-неблагодарния клуб”. Почетино изкара година и половина начело на парижкия клуб, преди да бъде уволнен миналото лято. Той призна пред “Радио Марка”, че му е било трудно да се справя със звездите в клуба.

“Напълно съм съгласен, че е най-неблагодарния клуб. Всеки подценява работата на треньора там. Когато печелим, това беше благодарение на индивидуалния талант. Когато губим, вината е на треньора”.

“В клуба беше изграден един модел и беше много трудно предизвикателство да го изпълниш. Всички тези личност с този талант в един отбор. Това се е случвало само в Париж. Моделът имаше нужда от време. Играчи идваха от Копа Америка, от Европейското, нов град, култура. Оказахме се с 9 или 10 играчи, които бяха капитани на националните си отбори”, обясни наставникът.

“Когато доведеш прекалено много играчи, които имат нужда да играят и да са номер 1, може да има объркване. В крайна сметка, когато играеш, на терена има 11 играчи и една топка. Има дузпа и кой ще я бие? Това решение дори не зависи от треньора”, допълни Почетино, който наскоро заяви, че е отворен към това да поеме националния отбор на Англия.