Монпелие постигна важна победа над Мец с 1:0 в среща от 16-ия кръг на френското първенство и поне малко подобри положението си в Лига 1, изкачвайки се на 12-о място със 17 точки. За домакините това беше разочароващо поражение в мач, който те не заслужаваха да загубят.

Несъмнено беше последният шанс да се вземат точки през 2023-а година от тях, няколко дни преди тежкото гостуване на "Парк де Пренс". Мец доминираше над своя опонент, особено през през второто полувреме. Но жестоката липса на реализация в последните ходове и здравата защита на Монпелие лишиха играчите от Кроа де Лорен от победа.

Но те трябваше да се върнат в мача след ранно изоставане, тъй като Максим Естеве вкара в 9-ата минута още. След изпълнение на ъглов удар топката стигна до Теджи Савание, който подаде за гола.

След този шок домакините, водени от румънския си треньор Ласло Бьольони създадоха много положения, но Монпелие показа здрава защита. Симон Елисор, Кевин H’Дорам, Шейх Сабали пропуснаха или пък вратарят Бенжамен Лекомте спаси.

Страсбург записа втора поредна победа, надигравайки Лориен като гост с 2:1. Дилън Баква откри резултата в 14-ата минута, а легендата Кевин Гамейро увеличи аванса им в 49-ата. До края на срещата домакините от Бретан успяха да върнат само едно попадение чрез Бамба Диенг, но остават 7 мача без победа и са на предпоследното място, застрашени от изпадане. 

В другата среща, която завърши, Тулуза и Рен завършиха 0:0.