Централният защитник на Барселона Жерард Пике обяви, че е сигурен, че бившият му съотборник при каталунците Лионел Меси ще спечели Златната топка за седми път в кариерата си. Аржентинският национал е фаворит на букмейкърите за най-престижната индивидуална награда във футбола, след като спечели Копа Америка с националния си отбор през лятото, а преди това триумфира в Купата на краля с Барселона.

"Сигурен съм, че Меси ще спечели. Той има седем трофея и можеше да спечели още (б.ред. Меси е печелил Златната топка шест пъти). Всички знаем, че Лео е най-добрият играч на нашето поколение. Параметрите за тази награда са много объркани и хората вече не знаят какво да ценят. Ако оценяване трофеите, то Жоржиньо трябва да спечели, но ако оценяваме кой е най-добрият играч в света, Лео трябва да е победител. Ако оценяваме трофеи плюс представяне, плюс статистика, пак Лео трябва да е победител. Той трябваше да е спечелил повече от седем пъти", коментира Пике пред испански медии.

Наскоро списание Франс Футбол, което организира Златната топка, обяви списъка с 30 номинирани за награда през тази година. Призът ще бъде връчен на 29 ноември на галавечер в Париж, като по този начин ще се възстанови традицията, нарушена поради пандемията от коронавирус, която наложи отмяната на последното издание.