Централният защитник на Барселона Жерар Пике остава добър приятел с Неймар въпреки начина, по който бразилецът напусна каталунците през лятото заради Пари Сен Жермен. Испанският национал разкри и голямата мотивация зад решението на нападателя – амбицията на бразилския голаджия да прекъсне хегемонията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо като кавалери на „Златната топка”.

Феновете на Байерн замерваха Неймар с фалшиви 

През последните 10 години неизменно аржентинецът и португалецът обират най-ценното индивидуално отличие във футбола. Вече не е тайна за никого, че Неймар желаеше да излезе извън сянката на Меси, а това трудно можеше да се случи, докато той бе съотборник на Бълхата в „блаугранас”. ПСЖ се погрижи доста шумно за това, като плати невероятните 222 милиона евро за подписа на 25-годишния Неймар.

„Винаги се опитваш да даваш най-доброто за клуба и родината си, да създаваш връзки и приятели. С Неймар приятелството ни е наистина силно”, коментира Пике пред „Телеграф Спорт”.

Неймар бил стресиран от случилото се с Кавани

„Макар че много ме заболя, когато той си тръгна, като приятел мога да разбера решението му и защо той искаше да отиде в Париж. Опитах се да остана честен с него, без значение какво се случваше.”

„Като фен на Барселона все още ме боли и разбирам, че някои от останалите привърженици са разочаровани от Неймар. Трудно е да се намери играч, който да остане в един и същ клуб за цялата си кариера.”

Гадост! Неймар яде червеи за наказание

„Футболистите имат нужда от по-голяма мотивация, от това да се борят за нови неща. Знам, че Неймар жадува да спечели „Златната топка”, така че има смисъл да премине в ПСЖ, където ще бъде главната звезда.”

„Ако той се справя добре в Шампионската лига и Франция има всички аргументи да вземе „Златната топка”, заяви Пике.