Отборът на Олимпик Лион записа очакван и изразителен успех над последния в Лига 1 тим на Метц. Гостите се наложиха с категоричното 5:0 и запазиха напрежението над Олимпик Марсилия, който ще трябва да запише задължителна победа над Монпелие по-късно днес, за да се завърне в челната тройка.

Мачът на стадион „Сен Симфориен“ започна по възможно най-добрият начин за футболистите на Лион. Гостите поведоха още в първата минута след изпълнение на корнер. Мемфис Депай центрира на главата на Марсело, а той с глава необезпокояван от никой, я насочи в мрежата.

Второто попадение за Лион дойде след нова комбинация между Депай и Марсело. Подаването на Депай отново бе от корнер, но този път отдясно, а Марсело отново с глава се разписа.

През втората част домакините тотално свалиха гарда, а футболистите на Лион се възползваха и вкараха нови три безответни гола. Първо Депай се разписа в 65-ата минута, а само три по-късно Бъртранд Траоре покачи на 4:0. Крайният резултат в срещата бе оформен от Мариано Диаз в 86-ата минута след четвърта асистенция на Депай.

След спечелените три точки Лион се изкачи на третото място във временното класиране с актив от 63 точки. Една по-малко има Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко. Метц пък е последен с едва 22 точки от 32 мача.