Отборът на Пари Сен Жермен записа очаквана победа над изпадналия вече Троа. Футболистите на Кристоф Галтие се наложиха с 3:1 и направиха нова крачка към титлата в Лига 1. С добавените три точки в актива си, парижани вече имат 78 – шест повече от втория Ланс и осем пред третия Олимпик Марсилия.

BGNES
10 снимки

Мачът започна отлично за гостите от Париж. Отборът на треньора Кристоф Галтие взе преднина в резултата след само осем минути игра. ПСЖ поведе с малко щастлив гол на голямата си звезда Килиан Мбапе. Витиня получи отдясно и центрира от границата на наказателното поле. Топката рикошира в защитник на Троа и „кацна” върху напречната греда, преди да се озове на пътя на Килиан Мбапе, който буквално на сантиметри от голлинията подложи глава и прати топката в мрежата.  

Голът допълнително окрили гостите, които започнаха да редят положение след положение пред противниковата врата. Екитике, Серхио Рамос и Килиан Мбапе имаха отлични възможности да увеличат преднината на парижани, но късметът покри домакините.  

В заключителните моменти на първото полувреме отборът на Троа също имаше своите шансове. Първо Угбо отправи първия удар за домакините в мача, но изстрелът му бе блокиран и не затрудни Доанрума. Италианският страж обаче трябваше да се намесва решително в предпоследната минута на частта, след като Мама Балде имаше отличен шанс да се разпише с глава.  

Въпреки огромното превъзходство на гостите и отправените близо 15 удара към вратата на Троа, резултатът на почивката остана само 1:0 в полза на Мбапе и компания.  

След почивката тимът на Кристоф Галтие продължи да бъде по-активният на терена и този, който създаваше интересните ситуации в мача. Първият удар през втората част бе на сметката на Юго Екитике, който стреля много силно, но и неточно към вратата на домакините. Веднага след това Марко Верати също пробва късмета си, но стражът на Троа отново бе на мястото си и спаси.

Натискът на столичани даде резултат в 59-ата минута, когато гостите реализираха втори гол, а този път точен бе Витиня. Португалецът се разписа след дълго центриране в наказателното поле. Халфът първо стреля с глава, но изстрелът му бе париран от Галон. За късмет на Витиня топката отново попадна при него, а при добавката той не сгреши.

Седем минути преди края на мача обаче, домакините успяха да върнат интригата. Шавие Шавалерин се разписа след удар с глава и хвърли в смут състава на гостите. Радостта на домакините обаче трая твърде кратко. Само три минути, след като се разписаха, футболистите на Троа допуснаха трети гол, който сложи точка на спора. Точен за парижани бе Фабиан Руис. Килиан Мбапе стреля към вратата на домакините, вратарят успя да избие, но не и да се справи с добавката на Руис за крайното 3:1 в полза на ПСЖ.

FT ТРОА – ПСЖ 1:3

0:1 Мбапе 8', 0:2 Витиня 59', 1:2 Шавалерин 83', 1:3 Руис 86'

Троа: Галион, Зукру, Рами, Палмър-Браун, Брус, Шавалерин, Агуме, Ларуси, Одоберт, Балде, Угбо

ПСЖ: Донарума, Маркиньос, Рамос, Перейра, Заир-Емери, Витиня, Верати, Руис, Бернат, Мбапе, Екитике.