Монако освободи треньора си Филип Клеман година преди края на договора му, съобщиха от клуба. Раздялата е заради лошата серия на тима от Княжеството, която го остави на шесто място в крайното класиране на Лига 1 и така Монако се размина с участие в евротурнирите през следващия сезон.
 
В последния кръг Монако загуби от Тулуза с 1:2, а след мача Клеман заяви, че иска да продължи работата си. Ръководството на клуба обаче бе на друго мнение. 
 
"Това е трудно решение, защото Филип даде най-доброто от себе си и винаги имаше безупречно професионално поведение. Освен това имаше голям принос в развитието на млади играчи като Беноа Бадиашиле, Аксел Дисаси, Юсуф Фофана и Вандерсон. Класирането обаче е под очакванията и показа, че треньорската смяна е наложителна. Благодарим на Филип и неговия екип и им желаем всичко най-добро" написа от клуба в комюнике за бившия треньор на Брюж.
 
Монако ще има и нов спортен директор - Тиаго Скуро. Смята се, че в момента Монако следи двама треньори, които да поемат клуба за следващия сезон – Матиас Яйсле и Джеси Марш.