Двубоят от третия кръг в турнира за Купата на Франция по футбол между отборите на ФК Париж и Олимпик Лион бе прекратен при резултат 1:1 преди старта на второто полувреме след безредици между феновете по трибуните на стадион "Себастиен Шарлети" във френската столица.

По време на почивката привърженици на гостите започнаха да хвърлят сигнални ракети към тези на домакините, избухнаха и самоделни фойерверки. Служителите на реда се опитаха да овладеят ситуацията, но някои фенове, бягайки от заплахата нахлуха на терена. В резултат играчите на двата отбора и съдиите се прибраха в съблекалните.

Публиката се завърна на трибуните десетина минути по-късно след намесата на полицията и стюардите, но двубоят не бе подновен. Около 50 минути след това бе обявено, че мачът е прекратен, а феновете бяха призовани да напуснат стадиона.

Това е поредният футболен мач във Франция този сезон, който е засегнат от безредици с феновете. Олимпик Лион дори бе наказан с отнемане на 1 точка от актива и два мача без публика заради инцидента с Димитри Пайе на срещата с Олимпик Марсилия.

Преди прекратяването на мача между четвъртия в Лига 2 ФК Париж и 13-ия в Лига 1 Олимпик Лион, Гаетан Лора даде преднина на домакините за 1:0 в седмата минута. Муса Дембеле изравни за гостите в 44-ата. Олимпик Лион е в серия от четири мача без победа.

Президентът на ФК Париж Пиер Фераси обвини гостите за инцидента.

"Група идиоти съсипаха всичко, както обикновено. И тези идиоти са ултрасите на Лион. Очевидно бяха дошли, за да направят хаос", каза той пред RMC.

Босът на Лион Жан-Мишел Олас се опита да защити привържениците на своя клуб.

"Очевидно отговорността е поделена. Не мисля, че ние сме виновни за инцидента", заяви Олас.

От Френската футболна федерация по-рано обявиха, че мачовете ще бъдат прекъсвани, ако играч или съдия пострада от предмет, хвърлен от запалянковците по трибуните.