Двубоят от Лига 1 между Олимпик Марсилия и Олимпик Лион, пренасрочен за 6 декември, след като беше отложен след нападение срещу автобуса на Лион, ще се играе на "Стад Велодром" в Марсилия, съобщиха от Френската футболна лига (LFP).

Дисциплинарната комисия на централата заяви, че няма да предприема никакви действия след инцидента. Решението не се хареса на ръководството на Лион, което каза, че ще обжалва.

Първоначално мачът, планиран за 29 октомври, беше отменен, след като автобусът на отбора на Олимпик Лион беше замерян с бутилки и камъни, ранявайки треньора Фабио Гросо, докато играчите се придвижваха към "Стад Велодром".

На 2 ноември Лигата обяви нова дата за двубоя, но не беше посочено място, а футболният директор на Лион Венсан Понсо призова срещата да се играе на неутрален терен. Вместо това Футболната лига пренасрочи мача за Марсилия.

"Комисията по състезания на LFP реши, имайки предвид информацията и гаранциите, предоставени от властите в Буш-дю-Рон, срещата от Лига 1 между Олимпик Марсилия и Олимпик Лион да се играе на "Стад Велодром" на 6 декември 2023 година", се казва в изявление на LFP.

След като Дисциплинарната комисия каза, че няма да накаже Олимпик Марсилия, защото инцидентите са станали на обществена магистрала и следователно клубът не е виновен, от Олимпик Лион заявиха, че ще обжалват решението.

"Олимпик Лион е дълбоко шокиран от решението на Дисциплинарната комисия, която не наложи наказания след изключително сериозните инциденти, които попречиха на пристигането на отбора на "Стад Велодром" в неделя (29 октомври), се казва в изявление на клуба.

Лион е на дъното на класирането в Лига 1 с четири точки след 10 мача. Марсилия е на девета позиция с 13 точки.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева