Ръководството на френската Лига 1 реши да отложи още два двубоя от предстоящия кръг през уикенда, заради притеснения за сигурността покрай протестите на така наречените "жълти жилетки".

В един от най-интересните мачове от 17-ия кръг отборът на Монако трябваше да приеме Ница в петък вечерта, като на "Стад Луи II" един срещу друг щяха да се изправят легендите на Арсенал Тиери Анри и Патрик Виейра. Голмайсторът на "артилеристите" наскоро получи първото си назначение като старши-треньор, след като пое закъсалия тим на Монако, който продължава да бъде в зоната на изпадащите след 16 мача. Виейра от своя страна застана начело на Ница преди началото на сезона, като до момента се представя солидно и отборът е на седмо място с 25 точки.

Лига 1 също така взе решение да отложи мача между Сент Етиен и Олимпик Марсилия, който по програма трябваше да се играе в неделя. 

По-рано през седмицата от лигата обявиха, че отменят провеждането на мачовете между Тулуза - Лион и Пари Сен Жермен - Монпелие. 

Протестите на "жълтите жилетки", които започнаха през ноември основно заради планирано покачване на цените на горивата, бяха особено буйни последната събота, когато бяха арестувани общо 412 души.

Отмениха още един мач от програмата на Лига 1

Протестите в Париж се отразиха дори и на ПСЖ