Бившият треньор на ПСЖ - Кристоф Галтие, беше оправдан по делото за расистки изказвания. Според Le Parisien днес съдът в Ница е признал напълно невинността му и по двете обвинения. Треньорът не присъства на обявяването на присъдата, тъй като се върна в Катар след изслушването миналата седмица. От октомври той е начело на Ал-Духаил.
 
Галтие беше обвинен в расизъм по време на периода му в Ница от 2021 до 2022 г. Твърди се, че той е казал на спортния директор на клуба Жулиен Фурние в текстово съобщение, че "не може да има толкова много черни и мюсюлмани" в отбора. Освен това според някои Галтие е използвал унизителен термин, за да опише алжирските футболисти и е отстранил Билал Брахими от отбора заради постенето му по време на Рамадан.
 
През юни бившият треньор на ПСЖ беше задържан от полицията и дори беше съобщено, че може да получи присъда до 3 години затвор.
 
На изслушване миналата седмица прокурорът от Ница - Деймиън Мартинели, поиска Галтие да получи условна присъда от 12 месеца затвор и глоба от 45 000 евро. Треньорът от своя страна отрече всички обвинения към него.