Опашкарят Лориен удари с 2:1 гостуващия Рен в бретонското дерби на френската Лига 1.

Лориен и Рен си размениха по един бърз гол в средата на първото полувреме на мача от 15-ия кръг на френската Лига 1. Сиани бе точен за Лориен в 28-ата минута, но Сие възстанови равенството само 4 минути по-късно – 1:1. В началото на второто полувреме Уарис последва топката, отбита след удара на Муканджо и направи резултата 2:1 за Лориен.

Отборът на Лориен въпреки това остана последен в класирането с 11 точки, докато Рен пропусна да се изкачи нагоре и остана четвърти с 24 пункта. В мача от долната половина на таблицата Лил бе убедителен срещу гостуващия Каен и го победи с 4:2. Едер и Слити дадоха ранен аванс от два гола за северняците, но до почивкатаФере върна един в 31-ата минута и двата тима се оттеглиха на почивка при 2:1 за Лил.

Набързо – само в рамките на една минута между 64-ата и 65-ата Лил направи резултата 4:1 с попаденията на Де Превий и Лопес. Родлен в 84-ата минута само фиксира крайния резултат – 4:2 за Лил срещу Каен. Лил и Каен са съседи в касирането – 15 и 16-и с по 14 точки.