Аржентинският нападател Хоакин Кореа бе представен като последното ново попълнение на Олимпик Марсилия днес от президента на клуба Пабло Лонгория. Футболистът заяви, че пристига с "огромно желание и голям ентусиазъм за проекта".

"Това е ново предизвикателство и е важно за мен. Имам огромно желание след сезон, който не се разви така, както се надявах", каза Кореа на пресконференцията.

29-годишният Кореа пристигна в Европа в Сампдория, а след това игра и в Севиля, преди да прекара три успешни сезона в Лацио. Последните му две години в Интер Милано бяха по-дискретни.

"Готов съм, направих дълга и добра подготовка с Интер. Нетърпелив съм да играя и да се боря за трофеи", каза аржентинецът, който има 19 мача за националния отбор на страната си.

"Имах голямо желание да дойда, говорих с Лукас (б. а. - Окампос) и Лео (б. а. - Балерди). Ентусиазиран съм от проекта, от треньора, от страстта на феновете. Всички футболисти искат да играят в подобна атмосфера", добави той.

Пабло Лонгория потвърди, че той ще играе или отляво на атаката или като втори нападател в системата 4-4-2 на треньора Марселино.

"Важно е да си гъвкав. Жоакин има техниката, скоростта, ускорението, завършека. Това е футболист за атака и за контраатака. Много завършен играч", заяви испанският шеф. Лонгория потвърди, че Кореа е подписал договор за един сезон под наем с клуба, като ще има и задължителна клауза за купуването му, ако Олимпик Марсилия се класира за Шампионската лига. / БТА