Отборът на Олимпик Марсилия се наложи с 1:0 при гостуването си на Рен от 16-я кръг на Лига 1. Единственият гол в мача бе дело на Реми Кабела, който отбеляза дебютното си попадение в полза на Марсилия. С успеха за първи път от началото на сезона Олимпик влезе в топ 10.

Гостите имаха превъзходство през всичките 90 минути на мача, като пресираха усилено съперника си, а след като поведоха умело бранеха крехкия си аванс.

Същевременно домакините бяха по-пасивни, а едно от най-опасните положения в тяхна полза дойде в края на второто полувреме, но Бенжамен Андре не съумя да се възползва.

Това бе трети пореден мач, в който Рен не успява да победи. В предходните два кръга играчите на Рен направиха равенства /2:2/ с Реймс и Бордо.

В 12-ата минута гостите стигнаха до първата си по-опасна ситуация, в която обаче стражът на Рен Боноа Костел се справи и изби след добро изпълнение на фаул.

Марсилци успяха да поведат след 21 минути игра. Реми Кабела се превърна в автор на попадението. Бившият играч на Нюкасъл вкара първия си гол с екипа на Олимпик, след като пое отлично топката пред наказателното поле и с външен фалц стреля, и откри за 1:0. Преди топката да се озове в мрежата обаче имаше и рикошет.

В началото на второто полувреме футболистите на Олимпик имаха добра възможност да увеличат аванса си. Бъчуай можеше да удвои след аситенция на Кабела, но ударът му мина над вратата.

В 77-ата минута на мача играчите на Рен „показаха зъби“. Бенжамен Андре излезе на чудесна позиция, отправи удар с глава, но Манданда изби. Само след секунди последва нова възможност, но Манданда отказа съперника и при това положение.

В 78-ата минута Кабела напредна, стреля, но Костел улови.

В самия край на срещата Кинтеро тръгна да навлиза в наказателното поле, но пътят му бе препречен от противников играч. Кинтеро падна в пеналта, но не последва реферски сигнал.

Така Олимпик спечели трите точки. В таблицата Марсилия е на 8-о място с 22 точки, а Рен е 10-и със същия актив, но с по-лоши показатели.