Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола отново разкритикува Професионалната френска лига (ЛФП) след прекратяването на сезона в Лига 1 заради пандемията от коронавирус, определяйки решението като „тъпо“.

Ола говори, след като в събота Ла Лига получи зелена светлина от местното правителство за подновяване на кампанията. Двубоите във висшия ешелон на Испания вероятно ще стартират на 12 юни, заяви вчера президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

„В последните два месеца, испанските ръководни лица следят внимателно ситуацията и работят с УЕФА. Това, което е парадоксално, е, че Хавиер Тебас, в частност, посети същите срещи за разлика от генералния директор на Френската лига Дидие Кийо, най-вече тази на 23 април. Истината е, че това, което бе казано на онази въпросна среща с УЕФА, беше „търпение“. Когато видим, че наши ръководни лица са посетили тази среща и са стигнали до различни заключения, някой може спокойно да заключи, че сме много глупави“, каза президентът на Лион за L‘Equipe.

Френската лига сложи преждевременен край на сезона в Лига 1 и Лига 2 миналия месец при десет оставащи кръга до края на кампанията, което отне възможността на Лион да се бори за място в европейските клубни турнири чрез класирането си в шампионата. Обжалването на Олимпик пред административен трибунал бе отхвърлено в петък, но се очаква ново такова пред Държавния съвет – Върховния съд на Франция, заедно с изпадналите Амиен и Тулуза. Запитан относно това дали щеше да има същите претенции, ако Лион се намираше в позиция, даваща право на участие в Шампионска лига догодина, когато Лига 1 бе преустановена през март, Ола сподели: „Кълна се в живота на децата си, че щях да реагирам по същия начин“.