Килиан Мбапе ще бъде представен като ново попълнение на Реал Мадрид на 22 юли, гръмнаха световните медии, позовавайки се на близки до ПСЖ издания.

Преговорите между двата клуба са започнали преди дни, като според френските медии разликата между търсене и предлагане в момента е 80 милиона евро. Офертата на Реал Мадрид възлиза на 200 милиона евро, плюс 20 милиона евро клаузи за откупуване, докато ПСЖ настоява за колосалните 250 милиона евро, плюс 50 милиона евро клаузи за откупуване.

БТА
8 снимки

Самият Мбапе е договорил личните си условия с „кралския“ клуб. Очаква се французинът да получава по 30 милиона евро нетна заплата годишно на „Сантяго Бернабеу“, където ще подпише договор за 5 години. Французинът ще държи 65% от имиджовите си права, а за самия подпис на договора ще получи бонус от 90 милиона евро, които щеше да вземе за лоялност при изпълнение на контракта си с ПСЖ.

До грандиозната сделка в историята на футбола може да се стигне, след като френският шампион отказва да се раздели с голямата си звезда като свободен агент следващото лято, когато изтича договорът му. Мбапе пък е категоричен, че не иска да подписва нов контракт.