Френският шампион Пари Сен Жермен официално обяви, че Луис Енрике е новият старши треньор на отбора след уволнението на Кристоф Галтие. Испанецът подписа договор с парижани за две години или до лятото на 2025-а година.

Въпреки че Галтие изведе клуба до титлата в Лига 1 през единствения си сезон начело, отдавна беше ясно, че ще се раздели със столичани, което беше финализирано в сряда.

„Благодаря за оказаното ми доверие“, заяви испанецът на своята първа пресконференция и допълни, че една от целите му е отборът да играе атакуващ футбол и да забавлява феновете.

„Искам да изградя отбор, който да прави това и имам подкрепата на клуба“, допълни той.

53-годишният Енрике, който е бивш треньор на Барселона и Испания, е без работа, откакто напусна поста си на селекционер на „Ла Фурия“ след отпадането на 1/8-финалите на Световното първенство миналата година в Катар. 

БГНЕС / BGNES
19 снимки

Енрике спечели требъл с Барселона през 2015-а година, като в крайна сметка спечели две титли от Ла Лига, една Шампионска лига и три Купи на Краля в тригодишния си престой на „Спотифай Камп Ноу“, където преди това игра и като футболист.

Той напусна каталунците през 2017-а година, а сега ще се събере отново с Неймар на „Парк де Пренс“.