Френската Лига 1 обяви наскоро, че ще си партнира с американската верига за бързо хранене „Макдоналдс“. По-рано в сряда пък разкриха и новото лого на френската лига от следващата кампания. „Макдсоналдс“ ще замени „Юбер Ийтс“ като партньор на Лига 1, подсигурявайки си договор за следващите три години. Новото лого на френското първенство представлява комбинация между латинската буква „L“ и цифрата „1“ в модерен дизайн.

„Това е нов етап в развитието на нашите първенства. В продължение на много месеци работихме върху ребрандирането на нашите лиги, това е ново лого, но и нова визуална идентичност, която го придружава. Правим нова стъпка в нашето развитие, на която феновете ще станат свидетели през следващата година“, заяви ръководителят на френската лига Винсент Лабрюн.

Този ход от страна на лигата идва в изключително важен момент, тъй като френският футбол се опитва да си подсигури нов изгоден договор за телевизионните права, но в условията на загуба на някои от най-големите звезди на местното първенство, които радваха привържениците в последните сезони.

Лига 1 бе напусната от Лионел Меси и Неймар през миналото лято, а почти сигурно след края на сезона и Килиан Мбаме ще се прести в Реал Мадрид. Очаква се втората дивизия Лига 2 също да обяви ново лого, но това ще стане в средата на април.