Централният защитник Габриел Магаляеш вече официално е футболист на английския Арсенал. 22-годишният бразилски бранител оформи своя трансфер от френския Лил и ще носи №6 по време на престоя си в Северен Лондон. От Арсенал измислиха интересен начин, по който да обявят трансфера, след като бразилците Давид Луис и Уилиян водеха видео-разговор, като в даден момент Уилиан включи и Габриел, който вече беше с тренировъчния екип на "артилеристите".

Арсенал ще заплати на "песовете" 26 милиона евро веднага, а останалите четири до 30 ще бъдат изплащани под формата на бонуси. Габриел, чието пълно име е Габриел дос Сантос Магаляеш, започва кариерата си в Бразилия с ФК Авай, след което отива в Лил през януари 2017-а. По време на престоя си във Франция, Габриел кара наеми в Троа и по-късно в хърватския Динамо Загреб.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

„Щастливи сме, че взехме Габриел. Той е играч, който следим отдавна и беше искан от много клубове, така че сме горди, че оформихме трансфера му от Лил. Той е висококачествен играч, а Микел и другите треньори искаха да го имат в състава си”, каза техническият директор Еду.

„Приветствам Габриел в Арсенал. Той има много качества, които ще ни направят по-силни в защита и като отбор. Утвърди се в Лил и е защитник с впечатляващи компоненти”, каза мениджърът Микел Артета.