Старши треньорът на Пари Сен Жермен може и да остане на поста си и през следващия сезон, отчасти благодарение на подкрепата на суперзвездата Килиан Мбапе, написа „L’Équipe“.

Информацията гласи, че, след като е подновил договора си с клуба, нападателят е обявил, че има „страхотни отношения“ с настоящия си треньор и ще приеме да играе под ръководството на Почетино и през следващия сезон. Договорът на аржентинеца изтича именно през следващото лято.

До съвсем скоро се твърдеше, че Почетино почти сигурно ще напусне, както и спортният директор Леонардо. Все още няма официална информация, но във Франция пишат, че бразилецът е бил уволнен по време на тържествата за титлата миналата събота.

Сега обаче изглежда, че Почетино няма да последва съдбата на Леонардо. Подкрепата на Мбапе може да се окаже решаваща, като 23-годишният футболист е изразил одобрението си аржентинецът да остане на „Парк де Пренс“ както публично, така и насаме.

Миналия месец Почетино заяви в свое интервю, че и той, и Мбапе ще останат на 100% в клуба и през следващия сезон. Изданието допълва, че в клуба се говори, че провалите през сезона, особено отпадането от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионската лига, не се дължат изцяло на Почетино, а и на трудните му отношения с Леонардо.

БГНЕС / BGNES
26 снимки

Евентуално оставане на Почетино би имало няколко предимства. На първо място, това ще спести на клуба необходимите 15 милиона евро, за да го уволни още сега. По-важното е, че би означавало, че след като бившият мениджър на Тотнъм напусне в края на следващата година, ПСЖ може да се насочи към наставника на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, който е мечтаният избор за треньор от катарските собственици на клуба.

Тиаго Мота също е потенциален вариант. Смята се, че кандидатурата на треньора на Специя е била разглеждан сериозно от Леонардо, но също така младият специалист е високо ценен и от президента на тима Насер Ал-Хелаифи. Мота е и бивш играч на ПСЖ, след като игра за тима от френската столица в периода 2012 – 2018 година.