Френският футбол може да поднови сезона през юни с двата финала за купата, предложи президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае.

БГНЕС
17 снимки

Ла Грае заяви, че финалната среща за Купата на Франция между Пари Сен Жермен и Сент Етиен може да се играе на 13 или 20 юни, последван от финала за Купата на лигата между ПСЖ и Олимпик Лион три дни по-късно.

Той предположи, че това ще бъде подходящ символичен начин за рестартиране на професионалния футбол след спирането му миналия месец заради пандемията от COVID-19.

"Това би предложило добър имидж както за професионалния, така и за аматьорския футбол", каза Ла Грае пред журналисти след срещата вчера на френската професионална лига.

"Рестартирането на първенството тепърва ще се решава, но може би малко ще променим календара, за да играем първо финалите на купата. Предложението ми не е противоречиво, така че считам, че докато някой не ми каже "не", това е "да", добави той.

Рестартът за Лига 1 беше предварително определен за 17 юни, но Льо Грае призна, че това ще зависи от одобрението на правителството.

"Министрите имат последната дума за подновяването на първенството, но волята на лигата и клубовете е то да се рестартира. Трябва да вземем предвид всичко, за да опитаме да подновим сезона. Това е приоритет, който беше подчертан от изпълнителния комитет на УЕФА в четвъртък", каза още президентът на френската футболна федерация./БТА