Бъдещето на двете звезди на Пари Сен Жермен – Неймар и Килиан Мбапе продължават да бъде широко разглеждана темата от медиите във Франиця. Само преди два дни в интервю за „PSG TV“ спортният директор на клуба Леонардо намекна за амбицията да преподпише и с двамата нападатели. Неймар обаче планира да бъде търпелив в процеса, като не бърза да слага подписа под нов контракт, твърди „Le Parisien“.

В доклада се споменава, че представителите на Неймар вече са били уведомени от ПСЖ за евентуален нов договор. Двете страни са се договорили да се срещнат скоро, за да обсъдят допълнително евентуалното споразумение за удължаване на контракта.

Бразилецът иска допълнителна информация за плановете на клуба, включително несигурното бъдеще на наставника Томас Тухел. Неймар също ще се стреми да спечели Шампионската лига с клуба, след като тимът достигна финала през миналия сезон.

Според доклада разговорите относно заплатата му ще бъдат „определящ фактор“ в преговорите между двете страни. Смята се, че задържането на Неймар ще е много по-лесната задача, от тази да бъде убеден Мбапе да остане.

Двете страни все още разполагат с достатъчно време, за да постигнат споразумение по новия договор, след като настоящият такъв изтича през 2022 година.