Обвиненията към треньора на ПСЖ - Кристоф Галтие, не спират. Преди дни роденият в Марсилия специалист бе определен като расист заради поведението си от периода, когато водеше Ница. Разкритията дойдоха от бившия спортен директор на тима от Лазурния бряг.
 
Новата порция обвинения е свързана със свещения за мюсюлманите месец Рамазан, по време на който все повече футболисти решават да спазят традицията и да не консумират храна от изгрев до залез.
 
Естествено, че това е доста трудно начинание за един професионален спортист и много лекари са категорично против, но в крайна сметка всеки е свободен да изповядва религията си така, както намери за добре.
 
Кристоф Галтие обаче не е бил на подобно мнение и директно е заявил на трима от играчите си, че ако постят по време на Рамазан, те просто няма да играят.
 
"Който не яде, няма да играе", са чули Амин Жуири, Жан-Клер Тодибо и Хишам Будауи пред целия състав, а това е предизвикало недоволството на всички играчи.
 
Изключително любопитно разкритие пък дойде от настоящия временен треньор на Ница - Дидие Дегар, който бе играч по времето на Галтие. Младият специалист не попада в омразния за Галтие профил, защото нито е цветнокож, нито е мюсюлманин, но  заради по-дългата брада, често е бил обект на подигравки от своя треньор.