Новакът в Лига 1 Амиен измъкна равенство при историческото си първо домакинство на Монако в елита в двубоя от 13-ия кръг на шампионата. Серж Гакпе бе точен за Амиен през първата част, а Стеван Йоветич възстанови равенството.

При този развой Монако събра 29 точки на второто място. Амиен е 17-и с 12.

В 12-ата минута дойде първата по-интересна ситуация в мача. След центриране от фаул в полза домакините Муса Конате стреля с глава, но топката мина на сантиметри от левия стълб на Даниел Субашич.

Радамел Фалкао бе автор на първия изстрел по посока на вратата на Амиен в 14-ата минута. Лопес пусна хитър пас към нападателя в 29-ата минута отдясно, но колумбиецът стреля от малък ъгъл в тялото на вратаря.

Амиен излезе напред в 31-ата минута. Серж Гакпе бе добре изведен отляво и стреля точно в мрежата на Субашич, наказвайки бившия си тим – 1:0.

След подновяване на играта през вторите 45 минути домакините имаха великолепния шанс да удвоят аванса си, но Гакпе се размина с целта в 48-ата минута. Малко след това Конате стреля с глава, но над вратата. „Монегаските“ отвърнаха в 54-ата минута, когато Радамел Фалкао се оказа в центъра на много опасна атака, но Гюртнер покри ъгъла и спаси.

Шампионите на Лига 1 изравниха в 67-ата минута. Фабиньо проби през десния фланг, а Стеван Йоветич засече за 1:1.

В заключителните минути на срещата Какута шутира опасно от дистанция, но ударът му профуча покрай левия стълб на Даниел Субашич.

Същевременно в друг мач от кръга Лил подчини Сент Етиен с 3:1 при дебюта на новия наставник на „зелените“ Жулиен Сабле.

Попаденията за успеха бяха дело на Пепе, Мендеш и Понсе. За гостите гола реализира Бамба.

В класирането Сент Етиен е шести с 18 точки, а Лил е 16-и с 12.