Според мнозина неделната вечер се свързва с романтиката. А какво по-добро място за романтика от френската столица – Париж.

Определян като града на светлините, града на дългите разходки и приказните мечти или просто града на Любовта - тази вечер Париж ще се превъплъти във величествена арена на грандиозен сблъсък.

Тази вечер погледите в Париж няма да бъдат насочени нито към "Айфеловата кула", нито към "Шанзелизе", а централна роля ще има площад "Бастилията", в 11-и район на Париж. Място белязано от историята. Тук в края на 18 век известния затвор Бастилия е бил щурмуван от народа на Франция, за да пламне искрата на Френската революция. По-късно гилотината е била инсталирана в средата на площада, в непосредствена близост до Парк Де Пренс.

"Трябва да сме готови да страдаме в неделя, защото ще е наистина мач от топ ниво. Трябва да сме готови на големи усилия, да се борим много, за да вземем нещо от тази среща.”, казва защитникът на Ница Данте преди срещата.

А Данте има право на подобни очаквания – дори и заради последната среща между тези два отбора на този стадион. Тогава парижани надделяха с 4:1. Но сега нещата изглеждат доста различно. Златан Ибрахимович, който реализира хеттрик вече не е част от състава, а Давид Луис също го няма. Към разликите можем да добавим и начина по който изглеждат орлетата.

Ако Марио Балотели бе централна фигура в началото на сезона, когато вкара 6 гола в пет мача, липсата на италианеца сега не нарани Ница. Той е извън игра от месец с травма в прасеца, но Балотели е на път да се върне на игрището.

Ница знае, че може а разчита на автора на 9 гола този сезон Алесан Плеа. Той изработи отлично третото попадение срещу Тулуза. Юнес Белханда също навлезе в голмайсторска форма. Бившият играч на Монпелие вкара красиви попадения в последните си 2 мача.

Едно е ясно. Ница отива в Париж със сериозни амбиции.

Мачът може да гледате по DIEMA SPORT и GONG PLAY от 21:45 ч.