Играчите на Лион изживяваха своя момент от сезона, без да усетят вкуса на загубата от началото на декември миналата година. Но и този сън намери своя край, като това се случи в гостуването край Лазурния бряг на Ница. 

Домакините надделяха с 1:0, а единственото попадение беше дело на Реми Валтер от дузпа във втората половина на втората част. "Хлапетата" така и не можаха да намерят отговор и се примириха с първата си загуба в Лига 1 от 5 декември, когато преклониха глави пред Рен. 

Мачът беше изключително двуостър и предложи много емоции на феновете от самото си начало. Още в първата минута домакините можеха да открият чрез Игниатиус Ганаго, но ударът му, който летеше към сглобката на вратата, беше избит от Антони Лопес. 

Лион отговори с хубави атаки, като стигна и до попадение в 19-та минута чрез Набил Фекир, но то беше отменено заради засада. Така статуквото се запази, макар че положенията не секнаха и продължиха и с пълна сила след това. 

Вилан Сиприен изпусна хубава възможност за Ница, а в 26-та минута гостите бяха на косъм от гола. Тогава Бертран Траоре се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше избит от вратаря. А в следващата атака Мемфис Депай се озова сам срещу вратаря, но изстрелът му беше избит от голлинията. 

До почивката и двата тима имаха хубави възможности за попадение, но така и не ги реализираха, като се оттеглиха след полувремето без отбелязани голове. Така развръзката остана за втората част. 

В нея и двата тима се вкопчиха в здрава битка, като всичко беше решено от един момент в средата на частта. В 66-та минута Игниатиус Ганаго беше съборен в наказателното поле, реферът прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. От нея Реми Валтер беше безпощаден и откри резултата. 

Лион тръгна да търси изравняването, за да продължи поне серията си без загуба. И можеше да стигне до гола в последната минута на продължението, когато Максуел Корне засече едно центриране на изгодна позиция, но топката мина с малко над вратата. 

Така в крайна сметка Лион се примири с поражението, докато публиката край Лазурния бряг ликуваше. Домакините събраха вече 37 точки и макар да са седми, са с еднакъв актив с четвъртия Монпелие. Лион пък е трети с 43 точки.