Отборът на Ница записа най-изразителната победа в Лига 1 от началото на сезона. Домакините разбиха неузнаваемия тим на Сент Етиен в мач от 5-я кръг на френския шампионат.

Двубоят не започна никак добре за гостите от Сент Етиен, които си реализираха автогол още в 4-ата минута. Дилан Батубинсика се разписа в собствената си врата, а три минути по-късно Тангай Ндомбеле удвои преднината на домакините.

Мохамед Али-Чо и Юсофа Мукоко вкараха два бързи гола в средата на полувремето, а това провокира наставника на гостите да направи цели три промени в състава си.

Този ход на специалиста обаче не помогна на тима му, дори напротив. Гостите продължиха да играят твърде колебливо и до почивката инкасираха нови два гола, дело на Гесан и Мукоко.

След почивката мачът определено се доиграваше, но въпреки че интрига липсваше, футболистите на Ница реализираха нови две попадения. Диоп и Росарио от дузпа оформиха срамния за Сент Етинен резултат.

Със спечелените три точки Ница се изкачи на петата позиция, докато Сент Етиен остава в дъното на подреждането след четири загуби е една победа от началото на кампанията.