Отборът на Ница загуби две ценни точки в борбата за титлата във Франция, завършвайки 2:2 при домакинството си на Каен в първи мач от 29-ия кръг на Лига 1.

Футболистите на Ница успяха да заличат пасив от два гола и по този начин да предотвратят първа домакинска загуба за сезона.

Гостите от Каен успяха да поведат в резултата в 36-ата минута, когато стигнаха до първата си интересна ситуация в мача. След атака отляво и центриране в наказателното поле, Иван Сантини се извиси над всички и с глава прати топката в левия ъгъл на вратата.

Малко преди това Марио Балотели пропусна единствената възможност за Ница с далечен шут, минал покрай вратата на гостите.

През втората част паднаха нови три гола в мача. Ян Карамо увеличи преднината на Каен с точен изстрел пет минути след подновяване на играта.

Домакините обаче реагираха и увеличиха значително оборотите. Марио Балотели реализира втория си гол от началото на 2017 година, за да направи резултата 1:2, а изравнителното попадение бе дело на Анастасиос Денис.

В заключителните минути на двубоя домакините имаха претенции за дузпа, след като футболист на Каен игра с ръка в наказателното поле, но в крайна сметка те не бяха уважение.

Така двубоят приключи без победител, а Ница остана на втората позиция във временното класиране, поне до изиграването на двубоя Лориен – Пари Сен Жермен.