Ница спря негативната серия с драматична победа с 2:1 при домакинството на Лил от 28-ия кръг на Лига 1.

Ница поведе в резултата с гол на Марио Балотели още в 5-та минута. Италианецът се възползва от подаването на Сиприен. Балотели изпревари Менян и вкара топката във вратата му.

Сен-Максим отправи много хубав удар в 15-та минута, но Менян спаси.

Лил можеше да изравни резултата в 22-та минута, но след удара на Мотиба топката премина над напречната греда в аут.

Лил изравни резултата в 51-та минута. Гостите организираха добра контраатака, която бе завършена от Луис Араухо. Той не пропусна да прати топката във вратата на Бенитес.

Тиаго Мая отправи много опасен удар от разстояние в 59-та минута, но Жан-Микаел Сери успя да изчисти топката пред гол линията.

Веднага след това Ница организира много добра атака. Коли сложи топката на главата на Балотели, но Бенитес внимаваше и спаси.

Играчите на Ница разиграха добре в 63-та минута. Коли комбинира с Плеа, който продължи към Балотели, а той стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Лил.

Ница успя отново да поведе в резултата в 80-та минута, когато Суке центрира в наказателното поле на Лил, където Сиприен бе оставен непокрит и отблизо не пропусна да разстреля Менян.

В добавеното време на срещата Лил можеше да изравни резутата. След центриране в наказателното поле на домакините Бало Туре изпревари Данте и стреля с глава, но Бенитес направи впечатляващо спасяване.

След тази победа Ница се изкачи на седма позиция във временното класиране с актив от 39 точки, докато Лил остава предпоследен със 17 точки.