Ница победи Лил с 1:0 в мач от 20-я кръг на Лига 1. Единственото попадение в мача бе дело на Гаетан Лаборд. Ница е вече 9-и с актив от 28 точки, докато Лил остава на 7-а позиция с 34 пункта на сметката си.

В срещата имаше голям брой удари, както и точни такива, но липсваха чистите положения. Все пак, в 34-а минута Бадредин Буанани подаде страхотно в наказателното поле, намирайки Лаборд, който спокойно прати топката в мрежата - 1:0. До края на полувремето Лил опитваше да изравни, като през първата част имаше повече точни удари, но така и не съумя да достигне до попадение.

Втората част отново бе под контрола на гостите, като те имаха значително притежание на топката и повече голови възможности. Лил опитваше да създаде опасности главно от центрирания, но защитата на Ница се справяше и изчистваше топката, а и опитваше няколко интересни контраатаки, но така и не успя да удвои резултата. 

Формата на Ница като домакин срещу този съперник продължава да е впечатляваща, като отборът има само една загуба в последните 10 години срещу Лил.