Ница и Монако завършиха 2:2 в среща от петия кръг в Лига 1. Домакините определено трябва да съжаляват, че не спечелиха трите точки, след като изпуснаха дузпа в края на двубоя. За Монако вкараха Головин (39) и Бен Йедер (77-дузпа), Делор (51) и Бодауи (73) се разписаха за Ница. 
 
Домакините пропуснаха да открият резултата още в 22-ата минута, когато Анди Делор си освободи пространство и шутира в долния ляв ъгъл, но Александер Нюбел внимаваше и спаси. Тимът от Княжеството ликуваше в 39-ата минута, след като Желсон Мартинс поднесе топката на Александър Головин и той отблизо не сгреши за 0:1.
 
Изравняването дойде шест минути след почивката. Отлично подаване на Амин Гуири беше засечено с глава от Анди Делор - 1:1. 21-годишният алжирец Хишам Будауи направи пълен обрат в 73-ата минута със страхотен удар в долния ляв ъгъл. Четири минути по-късно гостите получиха правото да изпълнят дузпа след проверка с ВАР. Висам Бен Йедер прати топката в горния десен ъгъл, не оставяйки никакъв шанс на вратаря Валтер Бенитес.
 
Осем минути преди края Амин Гуири пропусна да донесе победата на домакините, след като не успя да реализира дузпа. Ударът му от бялата точка мина встрани от дясната греда.
 
Ница продължава без загуба от началото на сезона в Лига 1 и заема четвърто място в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга.