Ница и Нант излизат един срещу друг в Париж във финала на турнира за Купата на Франция тази вечер. Двубоят ще стартира в 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.

В първенството двата тима са на близки позиции. Ница е на петата позиция с актив от 60 точки, докато Нант е девети с девет по-малко. На полуфиналите в турнира Ница имаше лесната задача да се изправи срещу сензацията в турнира Версай, побеждавайки с 2:0, докато Нант отстрани Монако след изпълнение на дузпи.

Tреньорът на Ница Кристоф Галтие заяви, че тимът му не трябва за усеща напрежение. Воденият от Галтие отбор не е печелил трофея от 25 години, като за последно ликува с Купата във Франция през 1997-а.

„Ница не е имал много възможности да спечели трофей или за участва във финала на състезанието. Чувството е специално, но няма напрежение“, коментира Галтие.

„Очаквам играчите ми също да не изпитват напрежение. Трябва да се насладят на удоволствието да играят в подобен мач, да се вложат напълно и да направят всички в клуба и привържениците му горди“, каза още треньорът на Ница. Тимът в момента заема пето място във временното класиране във френската Лига 1 и все още има шанс да достигне участие в Шампионската лига през следващия сезон.