Двубоят между Ница и Марсилия от третия кръг на френската Лига 1 бе прекратен при резултат 1:0 за домакините. 

В 75-ата минута Марсилия трябваше да изпълни корнер, с което се зае Димитри Пайе. Фен на Ница обаче уцели футболиста на гостите с бутилка, а той я хвърли обратно в трибуните, което предизвика навлизането на публика на терена и бой между футболистите и феновете.


Междувременно, президентът на Олимпик Марсилия се саморазправил с бившия играч на Ница - Хосе Кубос, във ВИП ложите. 

По потвърдена информация на френските медии Дмитри Пайе и Матео Гендузи са с наранявания от мелето. Двама от играчите на Ница пък заявиха, че са получили удари от охраната, наета от гостите. 

 


​"Много неща се случиха тази вечер. Казах на хората от Олимпик Марсилия, че това е проблем на публичния ред, а не на футбола. Това е спорт, другото е обществен ред и трябва да продължим този мач в името на футбола", заяви президентът на Ница - Жан-Пиер Ривиер. 


От Френския футболен съюз излязоха с официално становище, че мачът трябва да продължи. Отборът на Ница дори излезе на терена и започна да загрява, но Марсилия не излезе повторно и напусна  стадиона. 

В крайна сметка, час и половина по-късно съдията на срещата нареди на играчите на Ница да се подредят за корнер, какъвто трябваше да бъде изпълнен в 75-ата минута и прекрати срещата. 

Само преди седмица гостите отново участваха в скандална ситуация и техен двубой отново бе прекъснат - този път срещу Монпелие