Непризнат гол заради засада отне победата на Манпелие срещу Олимпик Марсилия в двубой от 16-ия кръг на френската Лига 1. Двубоят завърши при 1:1, а попадение на домакините в 87-ата минута не бе признато заради засада.

Тимът на Олимпик Марсилия е на четвърто място във временното класиране във Франция с 32 точки, колкото имат и вторият Лион, и третият Монако. След две поредни победи, Марсилия взе само точка при гостуването си на Монпелие, но пък записа 11-и двубой без поражение в Лига 1.

Лидер във Франция е Пари Сен Жермен с 41 точки.

Съставът на Монпелие пък е на осмата позиция в подреждането с 22 точки в актива си.

Отборът на Монпелие започна много добре и още в 11-ата минута организира опасна атака, завършена от Джовани Сио, но бе отсъдена засада. Седем минути по-късно пред Монпелие се откри нов шанс, но Стив Манданда спаси вратата си.

Домакините все пак откриха в 29-ата минута чрез Джовани Сио.

Жером Русийом центрира, топката се отби от защитник и стинга до Сио, който стреля и реализира за 1:0. Вратарят на гостите Стив Манданда докосна топката, но не успя да предотврати попадението.

Флориан Товен изравни за Олимпик Марсилия срещу Монпелие в 45-ата минута. Товен се разписа от дзупа и направи резултата 1:1.

След почивката Марсилия можете да поведе в 71-ата минута след страхотен удар на Валер Жермен, който малко по-рано пострада след сблъсък с бразилеца Хилтон от домакините и довърши мача с превързана глава.

Най-драматичният момент бе в 87-ата минута на двубоя. Сюлейман Камара от Монпелие вкара топката в мрежата на гостите, но главният съдия Франк Шнайдер не призна попадението заради засада, след консултация с един от помощниците си. Оказа се, че Хилтон, който опита да играе с глава, макар и да не докосна топката е бил в засада.

Въпреки протестите на домакините резултатът остана 1:1 и двата състава взеха по точка от двубоя.