Серхио Рамос е човек с разностранни интереси. Футболистът на ПСЖ отглежда коне, обича фламенкото и свири на китара. Освен това е и голям ценител на изкуството. Испанецът отдавна колекционира творби на съвременни художници, а отскоро сам е започнал да рисува. Нещо, за което Рамос сам призна. Картините му са посветени на семейството – съпругата Пилар Рубио и синовете Серхио (7 г.), Марко (6 г.), Алехандро (3 г.) и Максимо Адриано, който ще няма 2 г.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

Серхио рисува в свободното си време в Париж, което се оказа твърде много поради контузиите, които налегнаха Серхио напоследък. От лятото, когато напусна Реал Мадрид, за да се присъедини към ПСЖ , той е бил на терена само в 5 мача. Рамос започнал да се интересува от изкуство благодарение на съпругата си, която го води в музеи. Сега футболистът вярва, че рисуването го обогатява като личност. И дори има впечатляваща колекция. Той предпочита съвременното изкуство, но уважава и класическото.

„Запознах се с изкуството благодарение на Пилар. Първите посещения в музеите бяха нейна инициатива. Обичам да уча, да създавам колекции, но за мен изкуството не е инвестиция или начин за декориране на къща. Това е инвестиция в себе си, която те обогатява като личност. Прекрасно е да пътуваш, да посещаваш музеи и да се срещаш с художници. Някои хора харчат пари за партита, вечери или пътувания. И аз правех това, но сега обичам да се наслаждавам на музеи, произведения на изкуството и изящни картини от минали векове", откровен е футболистът.

Рамос, който е сред най-татуираните футболисти в света, вече има върху тялото графит от легендата Банкси, на който маскиран протестиращ хвърля не коктейл Молотов, а букет цветя. Дру татус изобразява слон слон от картината на Салвадор Дали - "Слонове". Рамос има страхотна колекция от картини, срес които е и реплика на "Тайната вечеря".

Серхио Рамос татус