Голямата звезда на Пари Сен Жермен Неймар да Силва излезе със специално видео в своя „Инстаграм” профил, след като стана ясно, че е бил обвинен в изнасилване от неизвестна жена. Футболистът и неговият баща обявиха, че връзка между най-скъпия футболист в историята и предполагаемата жертва е имало, но тя се е случило изцяло по взаимно съгласие.

Според документите, до които ESPN Brazil се добра, предполагаемото нападение се е разиграло на 15 май в 20,20 часа местно време в хотел. В петък пожелалата анонимност дама е докладвала пред полицията в Сао Пауло. Тя обяснила, че двамата с Неймар се срещнали за първи път във Франция, след като преди това разменили съобщения в „Инстаграм”. Според показанията човек от антуража на Неймар на име Гало ѝ купил билети до Париж и се погрижил да я настани в хотелска стая.

Оттам нататък жената твърди, че Неймар пристигнал в хотела „видимо пиян”. Двамата „се докосвали един друг”, но в даден момент Неймар станал агресивен и „чрез насилие” осъществил сексуален акт против волята на жертвата. Жената обяснява, че напуснала Париж два дни по-късно, като не е подала оплакване до местните власти, защото била разтърсена от случилото се.

Във видеото, което Неймар пусна в „Инстаграм” като опит да се защити, футболистът заявява, че е попаднал в капан и ще си извади необходимите поуки. „Имаше връзка между мъж и жена, която се случи между четири стени. На следващия ден нищо не се случи. Надявам се разследващите да прочетат тези съобщения и да видят какво всъщност стана”, казва вътре 27-годишният нападател, който се готви за участие с Бразилия на Копа Америка този месец.

Първите съобщения, които Неймар разкрива, датират от 11 март. Те включват множество еротични снимки и послания, които острието на ПСЖ си разменил с обвиняващата го. Последната дата, която се вижда в клипа е 16 май – ден след предполагаемото изнасилване – и в съобщението по никакъв начин не се споменава за извършено престъпление.

В събота бащата и агент на Неймар – Неймар-старши, защити своя ти пред бразилска телевизия. Той беше категоричен, че сексуалната връзка е била по взаимно съгласие и сега адвокатът на въпросната дама ги изнудва за пари. „Това е тежък момент. Ако не успеем бързо да покажем истината, ще имаме ефект на снежната топка. Ако е необходимо да покажем съобщенията на Неймар в WhatsApp и разговорите с тази дама, ще го сторим”, заяви бащата.

„Знам, че моят син може да бъде обвинен в много неща, но познавам момчето, което той представлява, познавам мъжа, който той представлява, той е син на своите майка и баща. Ще изискваме справедливостта да бъде въздадена възможно най-бързо”, добави Неймар-старши.