Най-скъпият футболист в историята Неймар само от 12 месеца носи екипа на Пари Сен Жермен, но това не спираше постоянните спекулации около него, че ще премине в Реал Мадрид. Испанските медии дори обявиха, че европейският клубен шампион е готов да плати 625 млн. евро накуп за него и съотборника му на "Парк де Пренс" Килиан Мбапе. 

Но след като първо самият Мбапе отрече подобна възможност, сега това стори и бразилецът. Той сложи точка на спекулациите, които витаят около него в последните месеци, с първото си категорично изказване в посока евентуален трансфер в Реал Мадрид. А именно - такъв няма как да се случи. 

"Продължавам с ПСЖ, имам си договор. Подписах с този отбор в преследване на определени цели, отидох там заради предизикателството. Нищо от това не се е променило", заяви Неймар и се изказа ласкаво за президента на клуба Насер ал Хелайфи. 

"През лятото, като няма новини, медиите и феновете се отегчават и нещо трябва да поддържа интереса им, затова се измислят спекулации. Говори се какво ли не за връзката ми с президента, но на всички е ясно какви топли чувства имам към него, а и към Франция и феновете на ПСЖ", добави Неймар. 

Той изигра първите си официални мачове от февруари насам на Световното първенство и очакванията към него и Бразилия бяха огромни. Нападателят обаче беше бледа сянка на самия себе си, а "селесао" се провали на четвъртфиналите срещу Белгия. 

"Много сме тъжни от това развитие, защото всички знаем, че разполагахме с отбор, който може да донесе в страната ни Шестата. Но мъката отмина, вече можем да изберем да сме щастливи отново, защото имаме толкова много, за което да се радваме."

"В същото време, искам да честитя на Килиан Мбапе световната титла. Говорихме си много с него по време на Световното поздравих го лично. Заради него и всички големи звезди в отбора, включително и Джанлуиджи Буфон, аз съм сигурен, че ще спечелим още много трофеи", заяви Неймар.