Вчера стана ясно, че най-скъпият футболист в историята – Неймар няма да попадне в групата на Пари Сен Жермен за двубоя срещу Олимпик Лион от 22-ия кръг на Лига 1. Мнозина съзряха в този акт на треньора Унай Емери наказание за бразилския нападател заради поредния скандал, който забърка около това кой изпълнява дузпите в отбора. В същото време футболистът публикува мистериозно послание в социалните мрежи, което – случайно или не – видя бял свят малко преди оповестяването групата на ПСЖ.

След скандалите с Дижон, Неймар аут за дербито с Лион

Неймар се представи много силно при разгрома над Дижон с 8:0 през седмицата, като отбеляза 4 гола в срещата. Той обаче си навлече гнева на феновете, след като отне правото на Единсон Кавани да изпълни дузпа, която можеше да направи уругваеца еднолично голмайстор на клуба за всички времена. Привържениците на ПСЖ посрещнаха действията на Неймар с освирквания и ясно показаха, че не одобряват подобно поведение.

Според клуба официалната причина за отсъствието на Неймар от дербито срещу втория Лион е контузия в бедрото. Играчът действително пропусна заниманията в петък, но пък вчера се готвеше пълноценно.

Лъскавото шоу на Неймар няма край

Това естествено оставя поле за интерпретации дали всъщност не става дума за наказателна мярка от страна на Емери. Още повече, че Неймар написа на профила си в „Инстаграм”: „Възрастта не определя твоята зрялост, квалифицираността не определя твоята интелигентност, слуховете за теб не определят кой си.”