Пари Сен Жермен има тотална доминация от началото на сезона в Лига 1, а Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани не спират да вкарват. И все пак не всичко е цветя и рози, това показва статистиката.

През миналия сезон ясно се видя несъответствието в характерите на Неймар и Кавани, а двамата не веднъж влязоха в словестна престрелка.

Вестник “L’Equipe” публикува информация за пасовете между тримата футболисти от началото на сезона, което демонстрира отношението на Неймар и Мбапе към Кавани.

25% от подаванията на Неймар са към Мбапе. 31% от пасовете на французина са към бразилския футболист.

В същото време, само 0,5% от пасовете на Неймар са насочени към Кавани. 5% от подаванията на Мбапе са насочени към уругвайския голмайстор.

Като пример, в последния мач на Пари Сен Жермен срещу Олимпик Лион (5:0), Кавани започна като титуляр, но не получи нито един пас до 40-та минута, когато остана на терена, тъй като след това бе сменен заради червения картон на Кимпембе.

Кавани има шест гола и три асистенции от началото на сезона, но се чувства изолиран на терена. Причина за това е, че някои от най-близките му приятели в отбора, като Хавиер Пасторе, Джовани ло Селсо и Юри Берчиче бяха махнати от клуба.

„L'Équipe“ пише, че Кавани се чувства самотен и без подкрепа. Уругвайският футболист е по-разочарован и по-тревожен. От друга страна Мбапе и Неймар излъчват радост.