Пари Сен Жермен отново трябваше да трепери жестоко, но все пак надделя над Бордо с 3:2 в последен мач от съботната програма на 13-тия кръг в Лига 1. Неймар вкара в 26-та минута, като отново бразилецът отбеляза две минути преди края на полувремето. Килиан Мбапе направи резултата класически в 63-та минута. Алберт Елис и Мбайе Нианг обаче накараха гостите да се притесняват искрено за своите трите точки в края.

Домакините започнаха по стабилен начин срещата и в 12-та минута Ясин Адли опита мерника си от пряк свободен удар, но топката мина далеч от истината. 

В 26-та минута обаче ПСЖ взе аванс, въпреки че играта на тима отново не подсказваше да се стигне до попадение. След диагонален пас на Килиан Мбапе към Неймар, бразилецът напредна към вратата и с хубав удар порази вратата на Беноа Костил в близкия ъгъл на стража. 

Две минути преди края на частта парижани стигнаха и до втори гол. Неймар отново беше негов автор, а това се случи, след като той размени елегантен двоен пас с Мбапе, за да преодолее също толкова фино отчаянията плонж на Костил за 2:0. 

Осем минути след рестарта на мача домакините създадоха първото си по-добро положение. След добра работа на Елис той успя да намери Ясин Адли на крилото, а плеймейкърът затрудни максимално Кейлор Навас, който все пак се справи. 

В 57-та минута Бордо показа, че ще опита всичко, за да се върна в мача, а Алберт Елис беше близо до това да засече хубаво центриране във вратата на Кейлор Навас. 

В 63-та минута обаче беше решено всичко. След извеждащ пас на Андер Ерера, Вайналдум излезе сам срещу Костил, а накрая подаде на Мбапе, който на празна врата нямаше как да пропусне за 3:0. 

В 78-та минута Мбайе Нианг стреля с глава към вратата на ПСЖ, но Навас се справи комфортно. Само секудни по-късно обаче ПСЖ сбърка при изнасяне на топката и след центриране Елис простреня за Навас за 1:3. 

Две минути преди края на добавеното време домакините върнаха още един гол, след като Джими Бриан и Нианг направиха страхотно двойно подаване, което завърши с гол на последния за 2:3. 

Бордо - ПСЖ 2:3

0:1 - Неймар (26)

0:2 - Неймар (43)

0:3 - Килиан Мбапе (63)

1:3 - Алберт Елис (78)

2:3 - Мбайе Нианг (90+1)

Ето и съставите на двата отбора:

Бордо: Костил, Пембеле, Косшелни, Кватенг, Грегерсен, Мангас, Онана, Отавио, Адли, Дилросун, Елис;

ПСЖ: Навас, Бернат, Маркиньос, Керер, Хакими, Ерера, Дина Ебимбе, Вайналдум, Неймар, Мбапе, Дракслер;