Пред няколко дни френският шампион Пари Сен Жермен назначи на поста старши треньор Маурисио Почетино. Смята се, че основаната цел пред аржентинския спец е да убеди голямата звезда на клуба Килиан Мбапе да преподпише и да обвърже бъдещето си с клуба.

Същото обаче ще важи и за другата голяма звезда на парижани – Неймар. Изглежда, че бразилският национал вероятно ще удължи престоя си във френската столица. Смята се, че и двете страни се насочват към споразумение за удължаване на контракта му, който изтича през 2022 година.

Досега няма никакви подробности относно възнаграждението или продължителността на новия договор. Въпреки това, според „L‘Équipe“, 28-годишният Неймар иска нова четиригодишна сделка.

Бразилецът е свързван и със завръщане в Барселона, където обаче са раздвоени около идеята дали си заслужава да бъде взет обратно. По-късно този месец предстоят президентски избори в клуба, като има двама основни кандидати за поста – Жоан Лапорта и Виктор Фонт.

Лапорта е позитивно настроен за потенциално завръщане на Неймар на „Камп Ноу“, докато обаче Фонт е на точно противоположното мнение и смята, че това би било огромна загуба за клуба, особено в настоящата ситуация с пандемията, която удари много сериозно по финансите на „каталунците“.