Катарските собственици на Пари Сен Жермен са обявили на клуба, че трябва сериозно да намали бюджета си за заплати на фона на спекулациите, че се интересуват от закупуването на Манчестър Юнайтед. Въпреки че подкрепяната от държавата управа на ПСЖ настоява, че опитите на шейх Ясим бин Хамад Ал Тани да закупи Юнайтед нямат нищо общо с френския клуб, критиците твърдят, че това не е така. Шейх Джасим, председател на Катарската ислямска банка (QIB), е подал официална оферта към семейство Глейзър, която собствениците на „червените дяволи“ в момента обмислят заедно с предложението от страна на британския милиардер сър Джим Ратклиф.

Английският клуб е обявен за продажба, но последните информации сочат, че братята Джоел и Аврам Глейзър не са склонни да продадат целия си мажоритарен дял в клуба, който притежават от 2005-а година. Аврам също така беше на „Уембли“ в неделя, където изгледа на живо триумфа на „червените дяволи“ с 2:0 Нюкасъл във финала за Карабао Къп, който донесе първи трофей на клуба от 2017-а година насам.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Що се отнася до Шейх Ясим, той е уверен, че няма да наруши правилата на УЕФА, ако влезе в управлението на Ман Юнайтед. ПСЖ вече е собственост на подкрепяния от държавата фонд Qatar Sports Investments (QSI), а моделът за това няколко клуба да се управляват от един човек или компания се гледат с неодобрение от европейския футболен ръководен орган, особено, когато става въпрос за участие на съответните клубове в едни и същи турнири от типа на Шампионска лига.

Вече се твърди, че QSI, който придоби мажоритарен дял в парижани преди 12 години, иска да намали бюджета за заплати на клуба с 30 процента в края на летния трансферен прозорец. The Times обаче съобщава, че тази промяна не е свързана с предложението за закупуването на „червените дяволи“ от страна на Шейх Ясим. Вместо това, намаляването на разходите се ръководи от притеснението за нарушаване на финансовия феърплей, което може да доведе до това поне една от трите суперзвезди на ПСЖ да получи разрешение да напусне.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Договорът на Лионел Меси изтича в края на този сезон, като парижани все още не са договорили с аржентинеца за подновяването му на фона на разговорите за негово завръщане в Барселона. Говори се, че 35-годишният Меси в момента взима заплата от 35 милиона евро след облагането на данъцитие.

Килиан Мбапе подписа нов тригодишен договор миналото лято, след като отказа да премине в Реал Мадрид, а възнаграждението му е в размер на 650 000 паунда на седмица.

БГНЕС
15 снимки

И накрая, но е на последно място, Неймар от доста време е свързван с напускане на ПСЖ след шест противоречиви години на „Парк де Пренс“. 31-годишният бразилец наскоро получи поредна контузия в глезена, която може да сложи край на престоя му в Париж. The Times добавя, че Неймар взима същото възнаграждение като Меси с договор до 2025-а година, като има и опция за удължаването му с още допълнителни 12 месеца.

ПСЖ вече беше глобен от УЕФА с 65 милиона евро за следващите три сезона. Ако не успеят да изпълнят договорените цели за намаляване на финансовите дефицити до края на сезон 2025/2026, френският шампион е изправен от това съставът на отбора за европейските клубни турнири да бъде намален, тъй като ще му бъде забранено да регистрира нови играчи до евентуално изваждане от Шампионската лига.