Нападателят на Ница Ален Сен-Максимен изглежда е готов на всички хватки, за да съкрати максимално своя престой във френския тим. 21-годишният футболист самосиндикално заявил, че няма да играе в съботния мач срещу Анже.

Треньорът на „орлите” Патрик Виейра се изказа много остро срещу бившия кадър на Сент Етиен след загубата 0:3. Изглежда престоят на легендарния полузащитник като наставник на Ница е белязан да върви наред с лични конфликти, след като през първия полусезон основните главоболия ги осигури Марио Балотели (вече продаден в Ница).

„Сен-Максимен реши, че е болен. Аз съм разочарован, че той не пожела да пътува с отбора”, заяви Виейра.

„Това беше негово решение – не мое, нито пък на доктора. Изключено да има каквото и да е настинка, както той самият твърди. Всичко това ме разочарова в огромна степен.”

Думите на наставника не подействаха отрезвяващо за играча, дори напротив – той си позволи да отговори посредством социалните мрежи. „Научих какво е говорил треньорът по време на пресконференцията. Няма да отричам, че бях адски изненадан. Докторът дойде да ме види сутринта и мисля, че всичко беше ясно. Може би става дума за проблем в комуникацията, но не и нещо, което не можеше да се разреши с обаждане по телефона”, заяви Сен-Максимен.

Той предприе и още една стъпка, като публикува многозначително послание в „Инстаграм”: „Истина не е това, което някой говори, а това, което някой може да докаже.”