Френският елитен Нант успя трудно да победи отбора на Тон, който е в аматьорските нива на футбол във Франция. Двата тима се срещнаха на 1/16 финалите за Купата на Франция, а срещата бе решена с дузпи, след като нулевото равенство властваше 120 минути.

Домакините от Тон се пречупиха под напрежението и изпуснаха две дузпи, докато от страна на Нант изпусна само Инятиус Ганаго, но след това Мостафа Мохамед донесе победата на гоститие. Така Нант продължава напред в турнира. 

Още две срещи от общо шест бяха решени с дузпи. Анеси елиминира Белфор с дузпи след 1:1 в редовното време. Попаденията реализираха Драман Сисоко за домакините от Белфор и Ибрахима Балде за Анеси. Първи при изпълнението на дузпите сгрешиха именно гостите, след като Клемон Бийема пропусна още втората дузпа за тима. Белафор не се възползва и на свой ред изпусна. В крайна сметка Лука Куенан изпусна петото изпълнение за Белафор и така Анеси продължи напред за Купата. 

Другата среща решена с дузпи бе между Льо Пюй и Виерзон Фут.

Елитният Оксер пък успя да елиминира Ниор с 4:0. Лил и Ланс също не изпитаха затруднения. Лил елиминира По с 2:0 като домакин, а Ланс надви Брест с 3:1 като гост.