Отборът на Нант хвърли бомбата и разби ПСЖ с 3:1 в мач от 25-и кръг на френската Лига 1. Коло Муани стартира головото шоу, а малко след това Мерлен удвои. В добавеното време на първата част Людовик Блас оформи класиката на "Стад де ла Божоар" и принуди ПСЖ да промени облика си. 

Веднага след подновяването на играта Неймар върна едно попадение за парижани и вдъхна надежда, но след час игра именно бразилецът профука дузпа за своя тим. 


Срещата стартира ударно, като още в третата минута парижани имаха шанс да открият резултата. Хуан Бернат достигна до прецизен пас и стреля към левия ъгъл, но Албан Лафон внимаваше и отрази. 

Домакините се възползваха и организираха моментална контраатака, завършила с гол. Моузес Симон освободи Коло Муани, за когото остана да стреля отблизо и да прати топката във вратата на ПСЖ. 


Добрата игра на домакините продължи и в 17-ата минута авансът на Нант вече бе двоен. Куентин Мерлен бе изведен на границата на наказателното поле от Осман Букари и с прекрасен снаряд в горния ляв ъгъл увеличи аванса на "канарчетата"


В рамките на две минути стражът на Нант - Лафон, успя да откаже две от звездите на ПСЖ. Първо Идриса Гей не успя да преодолее стража, а малко след това и Неймар прати кълбото право в тялото на французина.

В края на първата част домакините започнаха да играят твърде грубо срещу Килиан Мбапе. В 44-ата минута Денис Апия дори получи червен картон от Льосаж, въпреки че условия за такъв нямаше. След преглед на ситуацията с помощта на ВАР реферът се поправи и смени цвета на картона с жълт. 


За да влоши ситуацията, дълбоко в добавеното време Вайналдум игра с ръка в наказателното поле и подари дузпа на Нант. Точен от бялата точка бе Людовик Блас, който с мощен изстрел оформи класиката. 


ПСЖ даде отпор веднага след почивката. Неймар овладя по красив начин пас на Лионел Меси в наказателното поле, преодоля пазача си и прати топката във вратата на Лефон. 


В 58-ата минута Денис Апия препъна Килиан Мбапе, а съдията отсъди дузпа в полза на ПСЖ. Зад топката застана Неймар, чието изпълнение бе изключително несериозно и Лефон отрази с лекота. 


В 73-ата минута с фрапантен пропуск се отчете и Мбапе. Френският национал остана очи в очи с вратаря и имаше цялото време на света да прецени къде да прати топката, но я изстреля високо над напречната греда. 

В последните минути на срещата Юлиан Дракслер опита да промени развоя на събитията, но стражът на Нант отново се представи на ниво и опази мрежата си от нови попадения. 

Така Нант сложи край на победната серия на ПСЖ и остави лидера с 59 точки. Успехът изстреля "канарчетата" на петата позиция във временното класиране, с 38 пункта в актива им. 


Нант - ПСЖ КР 3:1
1:0 Коло Муани 4'
2:0 Куентин Мерлен 17'
3:0 Людовик Блас 45+4'
3:1 Неймар 47'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Нант: 1. Лафон, 21. Кастелето, 12. Апия, 4. Палоа, 26. Букари, 3. Жирото, 5. Киривея, 29. Мерлен, 23. Коло Муани, 10. Блас, 27. Симон 

Треньор: Антоан Комбуаре 

ПСЖ: 1. Навас, 14. Бернат, 3. Кимпембе, 5. Маркиньос, 24. Керер, 27. Гей, 6. Верати, 18. Вайналдум, 7. Мбапе, 30. Меси, 10. Неймар 

Треньор: Маурисио Почетино

Съдия: М. Льосаж
Стадион: "Стад де ла Божоар", Нант