Лион направи трето поредно равенство в Лига 1. Отборът на Лоран Блан завърши 1:1 у дома срещу един от отборите в най-слаба форма - Нант.

Александре Лаказет отбеляза своя гол номер 150 за "хлапетата" с който измести Бернар Лакомб от втората позиция във вечната ранглиста на стрелците на Лион, но той не беше достатъчен за победата.

Нант поведе още във 2-ата минута след автогол на Кастело Лукеба. Централният бранител на домакините имаше лошият късмет да се окаже на пътя на топката, след като Реми Риу отрази удар отблизо на Мостафа Мохамед. Лион успя да изравни в средата на полувремето. Продължителна атака на "хлапетата" предизвика хаос в наказателното поле на Нант, а Лаказет се ориентира най-бързо и с плътен шут се разписа за 1:1. 

През второто полувреме и двата тима имаха шансове да стигнат до трите точки, като по-чистите положения пропуснаха футболистите на Нант. В 74-ата минута в игра за Лион се появи Усем Ауар, който бе бурно освиркан от феновете на "Групама Стейдиъм" заради решението си да играе за националния отбор на Алжир, а не за Франция. 

В класирането Лион е на 10-о място с 41 точки и пропусна да се изравни с Реймс и Лориен. Нант заема 14-ата позиция с 30 точки, но няма победа от средата на февруари.