Нант отмъкна изключително важна победа от Лион и може да се чувства по-спокоен за бъдещето си в елита и през следващия сезон. Момчетата на Вахид Халиходжидж надделяха над своя съперник с 2:1 в среща от 32-ия кръг на френската Лига 1.

В герой за домакините се превърна 23-годишният белгийски играч Антони Лимбомбе, който вкара прекрасен пряк свободен удар 7 минути преди края на срещата. Шут от около 25 метра в сглобката на обрания от себе си ъгъл.

Иначе двата тима си вкараха по един гол през първата част, за да оставят интригата за втората. Първо, в 11-ата минута, още с първата си атака, Нант вкара чрез Калифа Кулибали. Той получи пас на Мажет Варис, озова се на добра стрелкова позиция и матира Антони Лопес за 1:0.

В 41-ата минута Мартин Терие изравни след прекрасен шут от средна дистанция. Малко пред наказателното поле Терие насочи към далечния ъгъл на вратата на съперника, топката се отби в левия страничен стълб и влетя във вратата на Лион.

Голът на Лимбомбе отдалечи Нант на 9 точки от зоната на изпадащите в шампионата. Тимът е 15-ти с 34 точки. Лион продължава да вижда трудности при опита си да достигне втория Лил (61 т.). "Хлапетата" остават 3-ти с 56 пункта, 5 по-малко от своя пряк съперник за директно участие в Шампионската лига.